Paardrijden gehandicapten

Begin 2020 zal er door ons een aanvang gemaakt worden met het aanbieden van paardrijden voor gehandicapten.

De Goudse Manege biedt kinderen en volwassenen met een handicap de mogelijkheid om paard te gaan rijden. Dankzij de speciaal opgeleide instructeurs en de verschillende hulpmiddelen is het in deze Manege ook voor ruiters met een beperking mogelijk de ontspannende en therapeutische werking van het paardrijden te ervaren. Tijdens de lessen worden tal van aspecten van lichamelijk, verstandelijk of sociaal functioneren bij de ruiters bevorderd en wordt de eigenwaarde sterk verbeterd.

Voor wie

Iedereen die wil paardrijden, maar door fysieke, verstandelijke, zintuiglijke of psychosociale beperkingen hiervoor niet terecht kan op een reguliere manege/ in reguliere paardrijlessen. 

  • Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking die binnen een revalidatie-behandelplan door middel van therapeutisch paardrijden hun doelstellingen kunnen bereiken.
  • Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking die op een recreatieve manier een prettige en ontspannende vorm van sporten en bewegen zoeken.
  • Ruiters die bijvoorbeeld door een ongeval letsel hebben opgelopen en daarna hulp en advies nodig hebben om hun sport (met eventuele aanpassingen) weer voort te kunnen zetten.

SantaRun

Om dit voor iedereen te kunnen gaan aanbieden op onze manege is onder andere het hebben van een til-lift noodzakelijk.

Op 20 december wordt er door Rotary Gouda een Santa Run georganiseerd. Van de startgelden, donaties en sponsoringen wordt er een til-lift gekocht die het paardrijden voor gehandicapten op de Goudse Manege mogelijk maakt. Wil je een bijdrage leveren of meer informatie klik dan hier: https://gouda.rotarysantarun.nl/inschrijven/

inschrijven

Om paardrijden voor gehandicapten aan te kunnen gaan bieden hebben we behalve een til-lift ook een gespecialiseerde instructeur, paarden, aangepaste zadels en vrijwilligers nodig. Met Mignon van de Bunt hebben we die instructeur al in huis en ook hebben we de beschikking over een heel aantal geschikte paarden.

De insteek is om het voor de ruiters betaalbaar te houden. Vandaar dat we op zoek zijn naar mensen die het leuk vinden om te helpen bij de lessen. Dat wil zeggen het opzadelen, opstappen en in sommige gevallen het begeleiden van ruiter en/of paard tijdens het rijden. Vooralsnog zullen we starten met de lessen op dinsdagmiddag. Bij meer animo zullen we kijken naar andere tijdstippen. Wil je helpen? Meld je dan aan door HIER je gegevens achter te laten. Wij nemen dan contact met je op.

Wilt u uzelf of iemand anders aanmelden? Vul dan het onderstaande formulier in en dan zullen wij zo contact met u opnemen.

Aanmelden paardrijden voor mensen met een beperking