Proefles

Starters-les voor volwassenen

Je bent nooit te oud om te starten met paardrijden! Volwassenen die willen leren rijden geven wij het liefst een aantal privélessen. Zo kunnen we de basis goed uitleggen en kun jij ervaren hoe leuk je paardrijden vindt. Na een of enkele privélessen ben je in staat om:

  • Je paard zelf te poetsen/ opzadelen
  • Met een paard lopen
  • Het paard sturen
  • Gas geven
  • Remmen
  • Een klein drafje te maken

Wanneer je dit kunt bent je in staat om met een groepsles niveau 1 mee te doen. Natuurlijk kun je ook lekker door gaan met privélessen wanneer dat je voorkeur heeft.

Starters-les voor jeugd (vanaf 7 jaar)

Voor jeugd die wil leren paardrijden hebben we starterslessen. Tijdens deze lessen leren de kinderen de basis van het paardrijden. Dit doen ze in een klein groepje en in een halve rijbaan. Hierdoor blijven de kinderen binnen handbereik van de instructrice, wat voor veel kinderen een veilig gevoel geeft. De les duurt een half uur. Dit klinkt misschien kort maar een half uur aandachtig paardrijden is behoorlijk intensief op deze leeftijd. Na 2 kwartalen mogen de kinderen, wanneer ze daar klaar voor zijn, doorstromen naar een niveau 1 les. Dit is een les van een uur in een gehele rijbaan en een grotere groep.

Ponywandelen; voor kids tot 7 jaar

Voor kinderen die nog geen 7 zijn maar wel heerlijk op een pony willen stappen en op de manege willen zijn organiseren we ponywandelen iedere eerste zondag van de maand. De data vind je in onze Agenda hier op de website. Daar kun je je ook aanmelden.

Een keer uitproberen?

Dat kan! Wij bieden u 2 proeflessen aan tegen aangepast tarief. Zo kun je ervaren hoe leuk je paardrijden vind, hoe leuk je het bij ons is en wat er allemaal te beleven valt.

Jeugdles € 10,00 per les
Volwassenles € 11,00 per les

Maximaal 2 proeflessen mogelijk.

Proeflessen voor jeugd zijn in groepsverband. Na de 2 proeflessen bekijken we welk niveau het best bij het kind past.

Bij volwassenen bestaat een proefles uit een half uur privéles. Na de 2 proeflessen zijn er 2 opties:

  1. Over naar de groepslessen.
  2. Vier extra privélessen voor € 120,-

Nu inschrijven voor een proefles

Rotterdampas

Wij werken samen met de rotterdampas.

Voor inwoners van Gouda met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) heeft de Gemeente Gouda een regeling getroffen, waardoor kinderen uit die desbetreffende gezinnen ook de mogelijkheid krijgen tot sporten. De Rotterdampas. Ook De Goudse Manege behoort tot één van de sportaccommodaties in Gouda waar je met de Rotterdampas kunt sporten.

Denkt u in aanmerking te komen voor de Rotterdampas, neem dan contact op met de Gemeente Gouda om de Rotterdampas aan te vragen.

Voor meer informatie raadpleeg de volgende website:

www.gouda.nl