Corona maatregelen De Goudse Manege

Beste ruiter (en/ of ouder van een ruiter),

Sinds de heropening (na de verplichte Corona-sluiting) hebben we gewijzigde huisregels gehanteerd ten behoeve van de voorkoming van de verspreiding van Corona. De gezondheid van onze bezoekers en onze medewerkers vinden wij van groot belang. Inmiddels kunnen we enkele regels versoepelen. Maar ook een aantal regels moeten we helaas blijven hanteren. Graag willen we je daarover informeren.

Horeca:

In onze horeca gelden dezelfde regels als in de reguliere horeca. Dat betekent;

 • Blijf thuis als je verkouden bent, koorts hebt of in zelf-quarantaine moet.
 • als je geen les geboekt hebt dien je je in te schrijven op de bezoekerslijst
 • handen desinfecteren bij binnenkomst
 • je mag zo lang blijven als je wilt in de kantine (m.u.v. wedstrijddagen)
 • je dient 1,5m afstand te houden tot andere bezoekers, tenzij je uit 1 huishouden komt.
 • Bestellen kan alleen aan de voorzijde van de bar, dus niet aan de lage zijde waar normaal wordt uitgegeven.
 • Gelieve zo veel mogelijk te pinnen

Stal:

In onze stal gelden er andere regels. Onze stalgang is niet heel breed en we willen zorgen dat zowel bezoekers als personeel op 1,5m afstand kunnen passeren. We vragen je daarom onderstaande regels in acht te nemen;

 • In de hele manege geldt dat 1,5m afstand de regel is. Geef elkaar de ruimte en ga niet met meer dan 1 persoon tegelijk in kleine ruimtes zoals de zadelkamer en toiletten.
 • Een uur voor aanvang van je les mag je de stal in. Na de les mag je je paard afzadelen en na verzorgen. Om te voorkomen dat passeren op 1,5m niet meer mogelijk is doordat er teveel mensen in de stalgang zijn, verzoeken wij je niet langer dan een kwartier je paard na te verzorgen en na een kwartier richting kantine of huis te gaan.
 • Ouders wordt verzocht enkel indien zij moeten helpen met opzadelen/ opstijgen mee de stal in te gaan. Om zodoende het aantal mensen in de stal te beperken en passeren op 1,5m mogelijk te houden voor bezoekers en medewerkers. Indien een medewerker moet helpen met opzadelen zal hij/zij de ouder/ruiter verzoeken om afstand te nemen.
 • Instructeurs die een ruiter helpen met beugels/aansingelen vragen de ruiter om even de andere kant op te kijken.
 • Om te voorkomen dat passeren op 1,5m in de stal niet mogelijk is voor bezoekers en personeel, is het helaas niet toegestaan om de stal te betreden op andere dagen dan je lesdag en langer te blijven dan een uur voor je les en een kwartier na je les. Dit geldt ook voor vaste verzorgers van de pony’s, kinderen die normaliter de hele zaterdag op de manege zijn en kinderen die komen helpen met een kinderfeestje. Als er te veel kinderen in de stal zijn is het voor een volwassene niet meer mogelijk om op 1,5m afstand te blijven.
 • Zorg ook langs de rijbaan voor 1,5m afstand.
 • We gaan weer van start met de F-proeven. Uiteraard in een andere opzet dan normaal. We maken een schema met blokken waarin voor eenieder is aangegeven van en tot wanneer je aanwezig mag zijn. Zodat er niet te veel mensen tegelijk op de manege zijn. Ook vragen we de oudere meiden die klaar zijn te helpen met opzadelen voor de jongere kinderen, zodat er niet te veel volwassenen tegelijk in de stal hoeven te zijn.

Een persoonlijk bericht van ons:

Dat we deze regels moeten hanteren is iets wat we helemaal niet leuk vinden. Maar de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers vinden wij zeer belangrijk. We hopen dan ook dat je het ons niet kwalijk neemt als we je eraan herinneren. Laten we hopen dat het snel weer bij het oude is!

Wilfred Franken
Booy Reuhl