Droes

Wat is Droes?

Op verschillende paardenstallen in Zuid-Holland heerst Droes. Droes is een besmettelijke paardenziekte vergelijkbaar met een kinderziekte. De meeste paarden krijgen op jonge leeftijd Droes en bouwen daarmee resistentie op. Sommige paarden hebben het op jonge leeftijd niet gehad en zijn daardoor nog vatbaar.

Helaas is er bij ons ook een verdacht geval van Droes geconstateerd, dit wordt momenteel door de dierenarts onderzocht. Deze drie paarden die verdacht worden of symptomen vertonen hebben wij apart gezet en daar zijn voorzorgsmaatregelen voor getroffen. Deze paarden hebben verhoging en zijn aan het snotteren. Gelukkig gaat dit in de meeste gevallen binnen enkele dagen/weken weer over. Wij adviseren iedereen om uit voorzorg na het bezoeken van ons bedrijf zich eerst te voorzien van schone kleding alvorens in contact te komen met andere paarden/bedrijven omdat het een zeer besmettelijke paardenziekte betreft.

Bij de ingang kunnen laarzen en schoenen ontsmet worden. Alle mogelijke hygiƫne maatregelen zijn getroffen en worden door ons bewaakt. Het vervoer van paarden naar- en van het erf raden wij ten zeerste af!

De lessen en activiteiten kunnen gewoon doorgaan. Alleen activiteiten die verspreiding zouden kunnen bewerkstelligen worden aangepast om dat te voorkomen.

Heb je vragen over Droes, kom dan gerust naar je instructeur of naar de bar.