Kinderburgemeester en voorganger ruilen een dag en bezoeken Goudse Manege!

16-06-2017 PERSBERICHT: Kinderburgemeester van Gouda onderneemt actie voor meer verbinding tussen kinderen met verschillende achtergronden.

Kinderburgemeester Yassine Mellah werd afgelopen jaar gekozen tot kinderburgemeester van Gouda vanwege zijn sprankelende plan om te zorgen voor meer verbinding tussen kinderen met, van oorsprong, verschillende culturele en religieuze achtergrond. Op zondag 18 juni 2017 geeft hij de aftrap van zijn actie waarbij hij alle kinderen oproept om nieuwsgierig te zijn naar ‘die andere groepjes’ en open te staan voor elkaar. Deze actie start hij samen met oud-kinderburgemeester van Gouda, Julie-Anne Conradi, door zelf het goede voorbeeld te geven. Yassine loopt een dag mee in het leven van Julie-Anne. Ze gaan samen op zoek naar de verschillen, maar vooral de overeenkomsten tussen hun dagelijkse levens. Aansluitend zal Julie-Anne ook een dag meelopen met Yassine. Deze hele zoektocht wordt ook nog eens vastgelegd door filmmaakster Susan Koenen, die een jeugddocumentaire maakt i.s.m. KRO-NCRV en Hollandse Helden over de kinderburgemeester van Gouda.

Oproep tot meer verbinding

In zijn speech waardoor Yassine de kinderburgemeester van Gouda is geworden, vertelde hij dat hij bij het buitenspelen of op het schoolplein altijd verschillende groepjes ziet staan: van oorsprong Marokkaanse kinderen staan samen en de van oorsprong Nederlandse kinderen staan samen. “ Ze mengen niet”, zoals hij dat zelf zegt. Hij wil daar meer verbinding in brengen. Hij is zelf van Marokkaanse afkomst en ziet zijn kans om als Kinderburgemeester hier zelf verandering in te brengen. Tijdens ‘Gouda bij Kaarslicht’ (kerstmis 2016) riep hij al dat hij graag een dag zou willen ruilen met oud-kinderburgemeester Julie-Anne Conradi en vroeg ook andere kinderen om hetzelfde te doen met leeftijdsgenoten.

Aftrap op zondag 18 juni 2017

Op zondag 18 juni 2017 geeft Yassine het startsein van zijn actie. Hij brengt die dag door bij Julie-Anne om te zien hoe haar leven eruit ziet. Samen gaan ze op zoek naar de overeenkomsten en verschillen in hun dagelijks leven. Zo zal Julie-Anne hem meenemen naar de Goudse Manege waar ze wekelijks enkele uren doorbrengt maar haar favoriete hobby paardrijden. Julie-Anne zal ook een dag meelopen met Yassine. Door alle publiciteit rondom deze meeloopdagen, hopen ze allebei dat veel meer kinderen een dag doorbrengen bij elkaar, zodat ze elkaar leren kennen, de onderlinge verschillen begrijpen en accepteren maar vooral de vele overeenkomsten zullen zien. Hierdoor hopen ze dat kinderen meer met elkaar zullen mengen.

Documentaire

De gezamenlijke zoektocht van Yassine en Julie-Anne wordt ook vastgelegd in de jeugddocumentaire over de Kinderburgemeester van Gouda door filmmaakster Susan Koenen, i.s.m. KRO-NCRV en Hollandse Helden. De filmploeg zal aankomende zondag de hele actie van meelopen vastleggen. De documentaire wordt in het najaar van 2017 verwacht op de Nederlandse televisie.

Oproep om te delen via Facebookpagina

Ook via de Facebookpagina ‘kinderburgemeester van gouda’ wordt een oproep gedaan worden om deze actie zoveel mogelijk te delen, zelf een dag mee te doen met een ander kind wat een andere oorspronkelijk achtergrond heeft en deze ervaringen te delen op de facebookpagina van de kinderburgemeester. https://www.facebook.com/Kinderburgemeester-van-Gouda-446807232177748/