Proefles

Starters-les voor volwassenen

Je bent nooit te oud om te starten met paardrijden! Volwassenen die willen leren rijden geven wij het liefst een aantal privélessen. Zo kunnen we de basis goed uitleggen en kun jij ervaren hoe leuk je paardrijden vindt. Na een of enkele privélessen ben je in staat om:

  • Je paard zelf te poetsen/ opzadelen
  • Met een paard lopen
  • Het paard sturen
  • Gas geven
  • Remmen
  • Een klein drafje te maken

Wanneer je dit kunt bent je in staat om met een groepsles niveau 1 mee te doen. Natuurlijk kun je ook lekker door gaan met privélessen wanneer dat je voorkeur heeft.

Starters-les voor jeugd (vanaf 7 jaar)

Voor jeugd die wil leren paardrijden hebben we starterslessen. Tijdens deze lessen leren de kinderen de basis van het paardrijden. Dit doen ze in een klein groepje en in een halve rijbaan. Hierdoor blijven de kinderen binnen handbereik van de instructrice, wat voor veel kinderen een veilig gevoel geeft. De les duurt een half uur. Dit klinkt misschien kort maar een half uur aandachtig paardrijden is behoorlijk intensief op deze leeftijd. Na 2 kwartalen mogen de kinderen, wanneer ze daar klaar voor zijn, doorstromen naar een niveau 1 les. Dit is een les van een uur in een gehele rijbaan en een grotere groep.

Ponywandelen voor kids van 4 tot 8 jaar

Voor kinderen die nog geen 7 zijn maar wel heerlijk op een pony willen stappen en op de manege willen zijn organiseren we ponywandelen iedere eerste zondag van de maand. De data vind je in onze Agenda hier op de website. Daar kun je je ook aanmelden.

Een keer uitproberen?

Dat kan! Wilt u kijken of paardrijden iets voor u is? Of wilt u ervaren of onze manege bij u past? Boek dan een proefles.

Prijs per

1 feb. 2023

Jeugdles – tot 18 jaar € 21,50
Volwassenles – vanaf 18 jaar € 27,00
  • Voor jeugd zonder ervaring (vanaf 7 jaar) bieden wij het ponywandelen aan
  • Voor jeugd en volwassenen met ervaring (vanaf 7 jaar) bieden wij een proefles aan. Dit betreft 30 minuten 1 op 1 met een instructeur, om uw niveau te bepalen.
  • Voor jeugd en volwassenen zonder ervaring (vanaf 10 jaar) bieden wij tevens een proefles aan. Wanneer deze u bevalt, kunt u het paardrijden opstarten met een privelessenkaart voor €125,-.

Nu inschrijven voor een proefles

Rotterdampas

Wij werken samen met de rotterdampas.

Voor inwoners van Gouda met een laag inkomen (tot 120% bijstandsnorm) heeft de Gemeente Gouda een regeling getroffen, waardoor kinderen uit die desbetreffende gezinnen ook de mogelijkheid krijgen tot sporten. De Rotterdampas. Ook De Goudse Manege behoort tot één van de sportaccommodaties in Gouda waar je met de Rotterdampas kunt sporten.

Denkt u in aanmerking te komen voor de Rotterdampas, neem dan contact op met de Gemeente Gouda om de Rotterdampas aan te vragen.

Voor meer informatie raadpleeg de volgende website:

www.gouda.nl