Op last van de overheid is de manege gesloten

Beste ruiter, ouder en/of verzorger,

Zoals je wellicht weet hebben wij op last van de overheid al onze activiteiten moeten staken t/m 6 april, ter voorkoming van verdere verspreiding van het Corona virus. Dat betekent dat we geen lessen mogen geven, geen wedstrijden mogen houden en onze horeca gesloten moet blijven.

Gezondheid van ons allemaal is het belangrijkste. Maar in financiële zin is dit een regelrechte ramp voor iedereen die waarbij De Goudse Manege aan het hart gaat. Boven op de uitdaging van de droes is dit een extra, nog grotere uitdaging. Veel mensen werken thuis of hebben het wat rustiger dan normaal. Sportscholen hebben de deuren dicht en het licht uit. Maar wij hebben nu juist nóg meer werk dan altijd. Immers gaat de verzorging van de paarden gewoon door en moeten we daarnaast zorgen dat de paarden in conditie blijven door ze te rijden en longeren.

De paarden moeten voer, stro, biks, beweging en verzorging hebben. De hoeven moeten bekapt worden en bij ziekte moet de dierenarts komen. Daar kunnen we niet mee stoppen nu er niemand meer mag komen rijden. Onze kosten gaan gewoon door. En die kosten zijn hoog. Ze zijn maar een heel klein beetje lager dan de totale omzet in een normale maand. Nu valt er een heel stuk van de omzet weg.

Sinds we de failliete manege in 2016 overnamen hebben we iedere euro die erover bleef terug gestoken in het bedrijf, geïnvesteerd in het opknappen van de manege, verbetering van het welzijn van de paarden en in nieuwe paarden en zadels. Zowel zakelijk als privé is er daardoor bij ons geen enkele buffer om dit op te vangen. Dat er voor ons privé niet veel overblijft nemen we op de koop toe want we doen ons werk met veel passie voor jou, de paarden en de sport. We willen je dan ook uit de grond van ons hart vragen om je lessen te blijven betalen, zodat we de paarden de verzorging kunnen blijven geven die ze nodig hebben en de manege hier niet aan ten onder gaat.

We willen je daarvoor iets teruggeven. Iets dat wij kunnen doen voor jou, omdat je je lessen blijft betalen. We denken daarbij aan online lessen met behulp van video’s. De FNRS en KNHS hebben dit idee van ons overgenomen en zijn nu bezig om deze te maken. We hopen die snel met jullie te kunnen delen. Daarnaast zijn wij aan het nadenken wat voor een leuke activiteiten we, als we straks weer open mogen, nog meer gratis kunnen aanbieden voor de mensen die ons zijn blijven steunen. Iets waar we de paarden niet mee overbelasten. Als je een goed idee hebt horen we dat heel graag!

Ondertussen maken we van de nood een deugd. En zijn we druk bezig met alle schoonmaak-, opruim- en verfklussen die anders blijven liggen. Zodat we straks als we weer open mogen met z’n allen weer heerlijk kunnen genieten van de paarden en pony’s op de Goudse manege.

Maar daarvoor hebben we nu absoluut jouw (financiële) steun de komende tijd hard nodig!

Blijf gezond en hopelijk tot snel!
Warme groet vanaf een stille Goudse Manege.

Wilfred, Booy & alle medewerkers en paarden